Tuesday, March 20, 2007

Θέλω να πάω στη Βουλή...

Την Πέμπτη,λέει,θα πάμε όποιοι θέλουμε να γράψουμε μία έκθεση για τη Βουλή των εφήβων...Έχω τόσο πολλά θέματα στο μυαλό μου αλλά δεν μπορώ να διαλέξω ποιο να πραγματευτώ.Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το κάνω σωστά.Έτσι όπως θα ήθελα ίσως...Είμαι καλή στις αοριστίες αλλά όταν είναι να μιλήσω συγκεκριμένα τα χάνω.Φαντάζομαι όλοι θα πιάσουν το φλέγον θέμα της παιδείας.Εγώ,αυτό τουλάχιστον,όχι.
Θέλω,θέλω,θέλω να πάω!Θέλω να τη ζήσω αυτή την εμπειρία...Αλλά,πώς θα ξεμπερδέψω αυτό το κουβάρι μέσα στο κεφάλι μου...;Οεο;

6 Comments:

Blogger Siddhartha said...

Πάνε κάμποσα χρόνια από τότε που τελείωσα το σχολείο όποτε δε ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει τα βιβλία. Από την άλλη στην Ελλάδα ζούμε οπότε το πιθανότερο να μην έχουν αλλάξει καθόλου.

Το τελευταίο καιρό η επικαιρόητα έριξε το βλέμα της στο καινούργιο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Όλοι οι δημοσιογράφοι, με εξαίρεση τον Κ. Παύλο Τσίμα (το κεφαλαίο Κ του αξίζει πραγματικά), καλούσαν στα παράθυρα καθηγηταράδες και πολιτικαράδες, καθώς και εθνικισταράδες και παπάδες, για να πεί ο καθένας τη γνώμη του. Μόνο ο Κ. Τσίμας πήγε και ρώτησε και τα μικρά παιδιά τι πιστεύουν και πως θέλουν να μαθαίνουν την ιστορία.

Όλα αυτά τα λέω γιατί θα μπορούσες να γράψεις για΄κάτι τέτοιο. Όχι αναγκαστικά της ΣΤ' Δημοτικού, αν και αυτό δε θα έβλαπτε, αλλά για το πώς βλέπεις εσύ την εκμάθηση βιβλίων στα σχολεία και τί θα μπορούσε να αλλάξει. Πάλι με παιδεία έχει να κάνει, αλλά τουλάχιστον λίγο διαφορετικά προσεγγισμένη από τους υπόλοιπους.

Όσο για το φόβο σου περί αοριστίας κτλ, μήν ανησυχείς. Στη Βουλή θα πας. Έχει μάθει περισσότερο στις αοριστίες παρά στις συγκεκριμενοποιήσεις. (υπάρχει τέτοια λέξη?)

ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη για τα ορθογραφικά. Προνόμιο της ιδιωτικής μου εκπαίδευσης.:-D

10:02 AM  
Blogger mario said...

Κλίμα, νερό, ζωή
καλό θέμα, ναι?
καλημέρα demonia:)

11:43 PM  
Blogger Socrates said...

Πέρα από την έκθεση, θα έλεγα να γράφεις γενικότερα, να γράφεις συχνά. Θα δεις καινούργιους πνευματικούς δρόμους να ανοίγονται μπροστά σου, θα δεις τη σκέψη σου, σαν ένα μαγικό χαλί, να ξετυλίγεται οδυνηρά, ηδονικά και δημιουργικά, θα νοιώσεις χαρά και πληρότητα. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι'αν κάνεις!

1:14 AM  
Blogger kira said...

Θέλω να πας στη Βουλή...

3:53 AM  
Blogger Αλέξης Χαρισιάδης said...

Βουλή των Εφήβων. Τι απίστευτη βαρεμάρα με πιάνει ακούγοντας νέους να παριστάnουν τους γέρους! Ακυρώνοντας έτσι την ίδια τους την νεότητα, την ίδια τους τη φρεσκάδα. Αοριστίες και κοινοτοπίες.

Αν μίλαγε ο κάθε έφηβος απλώς από την ψυχή, γι αυτά που τον καίνε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ουσιαστικό από την προσωπική φωνή, το προσωπικό βίωμα.

Αλλά, ναι! Να πας!

2:12 PM  
Blogger just..living!!! said...

Θα είναι ομολογώ διαφορετική εμπειρία..

Αφέσου και θα σου βγεί..μην σκέφτεσαι τι "πρέπει" να γράψεις..απλα σκέψου το πρωτο θέμα που θα σου έρθει στο μυαλό..αυτό θα είναι και το πιο σημαντικό για σένα,άρα θα μπορείς να μιλήσεις για αυτό και να το εξηγήσεις..!!!

3:45 PM  

Post a Comment

<< Home