Wednesday, February 07, 2007

Αντιφάσεις



Γιατί είμαι τόσο κτητική ρε γαμώτο...;Θέλω να το καταπολεμήσω,δε μου αρέσει,αλλά είναι σαν να πηγαίνω κόντρα στην ίδια μου τη φύση... Posted by Picasa

6 Comments:

Blogger avissos said...

αν δεν μπορείς να το καταπολεμήσεις, αποδέξου το. κ τότε θα το ξεπεράσεις ;)

8:36 AM  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Eισαι αυτο που εισαι και σε οποιον αρεσεις.

10:07 AM  
Blogger Παράφωνος... said...

απόλαυσε το ... δεν είναι κακό να είσαι κτητική, μόνο να μην θυμώνεις όταν κάτι δεν γίνεται δικό σου...

10:50 AM  
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Είσαι αυτό που είσαι. Μπορεί να βρεις κάποιον που να θέλει κτητικά και αυταρχικά άτομα και όχι ισότιμα. Όπως λέει και η πρέζα tv σε όποιον αρέσεις.

12:36 PM  
Blogger Maria Iribarne said...

Εγώ πάλι θα 'λεγα να το συγκεκριμενοποιήσεις, πού ακριβώς είσαι κτητική, σε ποιες πλευρές της ζωής σου, κανείς μας δεν είναι σε όλες. (Θα 'λεγα μάλιστα να συμπεριλάβεις και τα πιο ασήμαντα, πχ είμαι κτητική με τη μάσκαρά μου). Μετά δες πού θα 'θελες να αλλάξεις και πού δεν σ' ενοχλεί και να αρχίσεις με το πιο εύκολο και ασήμαντο. Όταν κάτι το θεωρούμε "γενική αρχή" είναι δύσκολο να το αποδεχθούμε και ακόμη πιο δύσκολο να το αλλάξουμε. Φαντάζομαι ότι αυτό κάνεις, γι' αυτό και χρησιμοποιείς το ρήμα "καταπολεμώ", ενώ δεν πρόκειται για πόλεμο, πρόκειται για αλλαγή σε επιμέρους σημεία (και πιθανόν όχι σε όλα).

Όσον αφορά τις σχέσεις (αγόρια, φίλες κλπ), θα 'λεγα αυτό να το αφήσεις στην άκρη προς το παρόν. Σε μια κλίμακα από το α ως το ω, αυτό είναι το ω, το πιο δύσκολο δηλαδή, οπότε άσ' το και δες τα άλλα.Είσαι σε μια ηλικία όπου διαμορφώνεις κοινωνική ταυτότητα, εσύ δεν μπορείς να το δεις αυτό, γιατί -εκ των πραγμάτων- δεν είναι δυνατόν να έχεις την απαιτούμενη απόσταση. ΄Ισως το να είσαι κτητική στις σχέσεις σου να είναι κάτι που σε βοηθάει, που πχ σου δίνει μια σταθερότητα που πιθανόν να χρειάζεσαι, ίσως να μην είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξει. Αν είναι έτσι, με το χρόνο θα περιοριστεί από μόνο του. Άσε λοιπόν το χρόνο να δουλέψει, κι αν θες να τον βοηθήσεις, δες επιμέρους "ασήμαντα" σημεία.

Υποψιάζομαι ότι ο γραπτός λόγος δίνει ένα "διδακτικό" χαρακτήρα στο σχόλιό μου, αν μ' έβλεπες, θα καταλάβαινες ότι δεν είναι έτσι, τα 'χω φάει στη μάπα, γι' αυτό σ' τα λέω.

9:00 PM  
Blogger demonia said...

Ευχαριστώ πολύ μωρέ...Αλλά το κακό ξέρετε ποιο είναι;Ότι δεν υποφέρει κανένας από την κτητικότητα μου, παρα μόνο εγώ.Υποσυνειδητα...Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω αντιληπτή :-(

4:25 AM  

Post a Comment

<< Home